Iran zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva do sada

Izvor: B92, 29.Jun.2020, 23:18

Iran zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva do sada

Iran je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva od kovida 19 u roku od 24 sata, pokazali su danas zvanični podaci ministarstva zdravlja.

U jednom danu preminulo je 162 ljudi, premašivši prethodni rekord od 4. aprila, kada je ministarstvo zdravlja prijavilo 158 smrtnih slučajeva za 24 časa, prenosi Rojters.

Islamska Republika zabeležila je ukupno 10.670 smrtnih slučajeva i 225.205 zaraženih koronavirusom, izjavila je portparolka ministarstva zdravlja Sima Sadat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lari na državnoj televiziji.

Broj novih dnevnih infekcija i smrtnih slučajeva naglo je porastao u poslednjoj nedelji posle postepenog ukidanja ograničenja koja su uvedena sredinom aprila.

Maske će postati obavezne na okupljalištima koja odredi ministarstvo zdravstva počev od 5. jula, izjavio je u nedelju iranski predsednik Hasan Rohani, navodi se na njegovoj zvaničnoj veb stranici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.