Iran uzvraća udarac: Kontramere zbog američkih sankcija

Izvor: B92, 03.Feb.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran uzvraća udarac: Kontramere zbog američkih sankcija

Teheran -- Zvanični Teheran osudio je nove sankcije koje su SAD uvele toj zemlji i saopštio da će uvesti kontramere protiv nekih američkih državljana.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, iranske restikcije biće usmerene ka određenim individuama i entitetima koji “pomažu terorističkim grupama u regionu“.

“Nove sankcije nisu u skladu sa američkim obavezama i rezolucijom 2231 Saveta bezbednosti UN koja odobrava nuklearni sporazum Irana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i šest zemalja“, navodi se u saopštenju.

Vlasti SAD su uvele nove sankcije Iranu kako bi kaznile zvanični Teheran zbog ispaljivanja balističke rakete i podrške hutskim pobunjenicima u Jemenu, piše AFP.

Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif je putem Tvitera poručio da njegova zemlja "nikada neće započeti rat" uprkos pretnjama koje dobija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran uvodi kontramjere na američke sankcije

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2017

TEHERAN - Zvanični Teheran osudio je nove sankcije koje su SAD uvele toj zemlji i saopštio da će uvesti kontramjere protiv nekih američkih državljana...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, iranske restikcije biće usmjerene ka određenim individuama i entitetima koji “pomažu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.