Iran se ne šali: Isprobao dve nove balističke rakete!

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran se ne šali: Isprobao dve nove balističke rakete!

Ministar odbrane Irana je saopštio da su dve nove balističke rakete "uspešno isprobane" uoči 35. godišnjice pobede Islamske revolucije, javila je agencija IRNA.

Foto: Ilustracija

 

"Nova generacija balističke rakete s višestrukom bojevom glavom, i raketa 'Bina' zemlja-zemlja i vazduh-zemlja s laserskim navođenjem, uspešno su isprobane", rekao je danas ministar Hosein Degan.

 

"Nova generacija balističkih raketa u stanju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da izbegne protivraketne sisteme i da pogodi nekoliko ciljeva s velikom sposobnošću za uništavanje", rekao je general Degan, ne precizirajući domet.

 

Pročitajte još:

* Iranski brodovi krenuli ka Americi!

Duga, "laserski navođena raketa može se ispaliti iz aviona ili s posebne rampe, za veoma precizno gađanje mostova, tenkova i druge vojne opreme, i komandnih centara" dodao je on.

 

Predsednik Irana Hasan Rohani je narodu i vrhovnom vođi, ajatolahu Ali Hameneiju, čestitao "uspešnu probu" nove generacije balističkih raketa. Iran je poslednjih godina razvio opsežan balistički program koji zabrinjava Zapad i Izrael.

 

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je u nekoliko rezolucija osudio raketni program Irana, a SAD i Evropska unija su donele sankcije zbog tog programa.

 

Ali, Teheran je danas rekao da o programu balističkih projektila odbija da razgovara u Beču 18. februara tokom novih pregovora o konačnom i sveobuhvatnom sporazumu o svom nuklearnom programu, sa silama iz "Grupe 5 + 1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.