Iran osuđuje svrgavanje Morsija

Izvor: B92, 07.Jul.2013, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran osuđuje svrgavanje Morsija

Teheran -- Iran je u prvoj zvaničnoj reakciji na vojno svrgavanje demokratski izabranog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, nazvao taj čin nedopustivim.

Portparol iranskog ministra spoljnih poslova Abas Aragči je, kako je prenela državna agencija te zemlje IRNA, izjavio da Morsijeve pristalice ne treba da odustanu od svojih zahteva da on bude vraćen na vlast.

Aragči je takođe rekao da o funkciji predsednika ne treba da odlučuje "ulica".

"Islamisti i revolucionari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne treba da budu frustrirani jer za arapskim prolećem može da usledi vruće leto i hladna zima", dodao je Aragči.

On, međutim, vojnu intervenciju u Egiptu nije nazvao pučem, prenela je agencija AP.

Morsi je okončao period diplomatskog zahlađenja sa Iranom, duži od tri decenije nakon Islamske revolucije u toj zemlji 1979. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran osudio svrgavanje Morsija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jul.2013

Iran je u prvoj zvaničnoj reakciji na vojno svrgavanje demokratski izabranog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, nazvao taj čin nedopustivim. Portparol iranskog ministra spoljnih poslova Abas Aragči je, kako je prenela državna agencija te zemlje IRNA, izjavio da Morsijeve pristalice ne treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.