Iran nudi pomoć u rešavanju spora o Kosovu

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran nudi pomoć u rešavanju spora o Kosovu

Teheran je spreman da pomogne u rešavanju spora o Kosovu i uspostavljanju trajnog mira, stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, izjavio iranski šef diplomatije u razgovoru sa izaslanikom predsednika Srbije.

Iranski ministar spoljnih poslova Manučer Motaki, u razgovoru sa specijalnim izaslanikom predsednika Srbije Borislavom Stefanovićem u Teheranu, je istakao da je Teheran spreman da pomogne u rešavanju spora o Kosovu i uspostavljanju trajnog mira, stabilnosti i bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Balkanu.

"Iran je spreman da doprinese uspostavljanju mira i bezbednosti na Balkanu i rešavanju problema u regionu, posebno spora između Srbije i Kosova", rekao je Motaki, prenela je iranska agencija Fars.

Motaki je izrazio nadu da će Srbija i Kosovo uspeti da postignu odgovarajuće i sveobuhvatno rešenje spora kroz konstruktivne i progresivne pregovore.

Iran, država koja nije priznala nezavisnost Kosova, prati situaciju na Kosovu i proučava mišljenje Međunarodnog suda pravde, prema kojem deklaracija o nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međuanrodnog prava, rekao je iranski šef diplomatije.

Motaki je podsetio na pozitivne i efikasne doprinose Irana u rešavanju prethodnih kriza na Balkanu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.