Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Kurdi traže finansijsku pomoć u borbi protiv Islamske države

Visoki kurdski zvaničnik Masrur Barzani pozvao je danas medjunarodnu zajednicu da finansijski pomogne borbu protiv Islamske države i naveo da je "pravo čudo što se neplaćene kurdske snage još nalaze na prvim linijama borbe".

Šef regionalnog Saveta za bezbednost rekao je za agenciju AP da se regionalna vlada bori da isplati zarade dobrovoljcima zbog spora sa Bagdadom oko naftnih prihoda, niskih cena nafte i ekonomske krize.

Kurdski dobrovoljci bliski su saveznici SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << medju najefikasnijim su borcima protiv Islamske države.

Barzani je izjavio da je "raspisivanje referenduma za proglašenje nezavisnosti kurdskog regiona u Iraku u planu, ali da nezavisnost neće biti proglašena odmah".

Masrur je sin Masuda Barzanija, lidera iračkog autonomnog kurdskog regiona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.