Irak: Demonstranti upali u Zelenu zonu,opljačkan parlament

Izvor: Press, 30.Apr.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Demonstranti upali u Zelenu zonu,opljačkan parlament

Nekoliko hiljada demonstranata upalo je u dobro utvrđenu "Zelenu zonu" u Bagdadu, u kojoj se nalaze najvažnije vladine institucije i strane ambasade.
Foto:B92.net
Nekoliko njih opljačkalo je zgradu parlamenta nakon što poslanici nisu izglasali novi kabinet ministara, prenosi AFP.
Novinar francuske agencije navodi da je hiljade "besnih" demonstranata ušlo u zabranjenu zonu, od kojih je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << počelo da pljačka zgradu parlamenta.
Prema rečima dvoje Rojtersovih svedoka, više stotina pristalica šiitskog muslimanskog sveštenika Muktada al Sadra upalo je u "Zelenu zonu", a pojedini su ušli i u zgradu parlamenta. 

Demonstranti, koji su se okupili ispred dobro utvrđene zone, prešli su most iznad reke Tigar uzvikujući "Bežite kukavice" misleći na, navodi jedan od svedoka, poslanike koji su napuštali zgradu parlamenta. 

Jedan stražar na kontrolnom punktu rekao je da demonstranti nisu pretresani pre ulaska, a na jednom televizijskog snimku vidi se kako oni mašu iračkim zastavama uzvikujući "Mirno, mirno" dok su pojedini stajali na betonskim zidovima koji ograđuju Zelenu zonu.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak, demonstranti napuštaju zgradu parlamenta

Izvor: RTS, 30.Apr.2016

Demonstranti u Iraku, od kojih su većina pristalice šiitskog muslimanskog sveštenika Muktade el Sadra, počeli su da napuštaju zgradu parlamenta u koju su upali ranije danas, javio je fotograf AFP-a. . Pripadnici grupe...

Nastavak na RTS...

HAOS U IRAKU Demonstranti upali u Zelenu zonu, opljačkan parlament

Izvor: Blic, 30.Apr.2016

Nekoliko hiljada demonstranata upalo je danas u dobro utvrđenu "Zelenu zonu" u Bagdadu, u kojoj se nalaze najvažnije vladine institucije i strane ambasade, a nekoliko njih opljačkalo je zgradu parlamenta nakon što poslanici nisu izglasali novi kabinet ministara, prenosi AFP...Novinar francuske agencije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.