Izvor: Blic, 05.Jan.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački vojnik ubio dvojicu oficira SAD

Jedan irački vojnik namerno je ubio dvojica američkih oficira za vreme zajedničke patrole iračke i vojske SAD, 26. decembra u Mosulu, saopštila je danas iračka vojska.

Reč je o prvom prijavljenom incidentu u kojem je irački vojnik smišljeno ubio nekog pripadnika američkih snaga.

U izveštaju koji je američka vojska objavila 28. decembra stoji da su komandir Raudi Dž. Ajnman (38) iz Teksasa i narednik Bendžamin B. Portel (27) iz Kalifornije podlegli ranama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadobijenim u "neprijateljskoj oružanoj vatri".

Komandant Druge divizije iračke vojske Muta al-Kazradži rekao je agenciju Rojters da su dvojica pripadnika američke vojske ubijena tokom zajedničke patrole u Mosulu."Patrolu je napala naoružana grupa, a vojnik je iskoristio situaciju i ubio dvojicu (pripadnika snaga SAD)," rekao je Kazradži.

Kazradži je dodao i da je ubicu odmah uhapsila iračka vojska, koja je sprovela istragu o incidentu.

Komandant 4. brigade Druge divizije iračke vojske Nur al-Din Husein, rekao je da je ubistvo izvršeno namerno i da nije reč o nesreći.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.