Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irački ministar: Turska do sutra da povuče vojnike

Irački ministar spoljnih poslova Ibrahim al-Džafari rekao je da Turska ima rok do sutra da povuče dodatne turske snage iz Iraka.

Al-Džafari je rekao da će, ako Turska ne povuče te vojnika, Irak pitanje izneti pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Turska navodi da su njeni vojnici stacionirani u maloj bazi kod iračkog grada Mosula od prošle godine u okviru misije obuke koja se sprovodi u koordinaciji s vladom u Bagdadu.

Dolazak dodatnih turskih vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u petak je izazvao nezadovoljstvo u Bagdadu.

Irački premijer Hajder al-Abadi je više puta pozvao Tursku da povuče dodatne snage, dok je više istaknutih iračkih politilčara ocenilo da je time ugrožen suverenitet zemlje.

Turska je juče najavila da će dodatno angažovanje njenih vojnika u Iraku biti obustavljeno dok se ne prevazidju bojazni iračke vlade.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.