Inženjerska komora - kuća za sve inženjere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inženjerska komora - kuća za sve inženjere

Inženjerska komora je kuća za sve inženjere u Srbiji, poručila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodala da će se izdavanje licenci vratiti u IKS.

"Inženjerska komora Srbije ponovo postaje kuća za sve inženjere, jer su srpski inženjeri najvažnije što Srbija ima kada govorimo o sektoru građevinarstva, i bez njih nema posla i razvoja", rekla je Mihajlović za Prvu televiziju.

Ona je objasnila da je juče potpisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazum o saradnji između Ministarstva i komore, jer je važno da se inženjeri još više uključe u sve projekte koje država realizuje.

Ocenila je da je u prethodnom periodu, dok je ministar bio Dragoslav Šumarac, bilo mnogo više politike nego struke u komori, da se novac trošio nekontrolisano, a inženjeri ucenjivali članarinom, kako bi dobili licencu.

"Zato smo mi 2017. godine preuzeli izdavanje licenci, jer smo imali zastoj od godinu dana kada komora to nije činila. Ne možete inženjerima oduzeti jedan od osnovnih alata za rad, jer bez toga ne mogu da učestvuju niti potpišu projekte. Ali, vratićemo izdavanje licenci u IKS, jer je ona mesto za to", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da država pokreće novi investicioni ciklus vredan 20 milijardi evra samo u infrastrukturi.

"Infrastruktura je od nacionalne važnosti. I jučerašnji sporazum sa Inženjerskom komorom posebno je važan jer ćemo komoru kao organizaciju uključiti u sve što radimo. Komora nije samo Beograd, već se nalazi u deset gradova u Srbiji, ima svoj Upravni odbor i skupštinu i učestvovaće aktivno u projektima koje realizujemo", izjavila je Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Inženjerska komora kuća za sve inženjere, biće uključena u sve državne projekte

Izvor: B92, 17.Sep.2019

Beograd -- Inženjerska komora biće u uključena u sve državne projekte, predviđa sporazum koji je juče potpisan u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture..."Inženjerska komora Srbije ponovo postaje kuća za sve inženjere, jer su srpski inženjeri najvažnije što Srbija ima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.