Investitor osuđen na zatvor zbog urušavanja zgrada

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitor osuđen na zatvor zbog urušavanja zgrada

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na godinu i devet meseci zatvora investitora i vlasnika firme "Optos" Nedeljka Prelića kao odgovornog za urušavanje više kuća u Dubljanskoj ulici na Vračaru u noći 12. oktobra 2008. godine.

Miroljub Đođević osuđen je na godinu dana kućnog zatvora, kao nadzorni organ gradnje u koju je investirao Prelić, a koja je dovela do urušavanja kuća zbog čega je više porodica ostalo bez krova nad glavom, rekla je Tanjugu portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda Ivana Ramić.

Ona je precizirala da je Preliću izrečena jednistvena kazna za izazivanje opšte opasnosti, kao i za falsifikovanje isprava i navođenje na overavanje neistinog sadržaja.

Takođe mu je zabranjeno obavljanje delatnosti u poslovima građevinarstva u trajanju od tri godine", dodala je Ramić.

Kuće u Dubljanskoj ulici, koje su bile u blizini gradilišta stambene višespratnice, srušile su se u noći 12. oktobra 2008, kada su popustili šipovi.

Tri kuće srušile su se u rupu duboku 15 metara. U nesreći niko nije stradao, a stanari urušenih kuća, kao i korisnici dva dvorišna objekta, privremeno su raseljeni.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.