Interpol raspisao crvenu poternicu za državljaninom BiH

Izvor: B92, 26.Nov.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol raspisao crvenu poternicu za državljaninom BiH

Mostar -- Interpol je raspisao crvenu poternicu za bosanskohercegovačkim državljaninom Edinom Alijevom na zahtev pravosuđa BiH.

Sumnja se da se Alijev bori na strani terorističke organizacije Islamske države na području Sirije, izvestili su mediji u BiH.

Alijeva, koji se od 2013. nalazi u Siriji vlasti BiH sumnjiče za organizovanje terorističke grupe i povezivanje s teroristima Islamske države.

Ime ovog 29-godišnjeg državljanina BiH nalazi se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranicama traženih osoba Interpola.

Prema ranijim navodima iz bezbednosne agencije, Edin Alijev je u Siriju otišao 21. maja 2013. zajedno s Jasminom Grabusom i Sezimom Mandžukom. Početkom januara 2014. teško je ranjen u sukobima s pripadnicima "Slobodne vojske Sirije", prenosi Hina.

Poternica za Alijevom je deseta po redu koje su raspisale vlasti BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.