Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interpol: Za Šarića se zna od 2000. godine

BEOGRAD - Šef srpskog Interpola Miloš Oparnica potvrdio je večeras da je Darko Šarić, osumnjičeni za šverc gotovo tri tone kokaina iz Latinske Amerike, dospeo u fokus ovdašnje policije 2000. godine kada se putem međunarodne korespondencije saznalo da se on u jednoj stranoj zemlji sumnjiči za pranje novca.

Oparnica je rekao, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" televizije B92, da je Šarićeva kriminalna grupa bila dugi niz godina aktivna u inostranstvu, a da su oko 2005. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << započeli kupovinu nepokretnosti na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Oparnica je rekao da ne može da kaže gde bi Šarić mogao da bude u ovom trenutku, i dodao da veruje da je on na lokaciji za koju mu je neko rekao da će tu biti zaštićen.

Zvanično se, kaže on, zna da Šarić poseduje dva pasoša - slovački i plavi pasoš nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore.

On veruje da je Šariću možda neko javio za odluku o hapšenju, ali se postavlja pitanje gde je taj informator bio tokom protekle godine kada se na tom slučaju intenzivno radilo.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen je rekao da je Šarićeva kriminalna grupa prihodovala najmanje milijardu evra na godišnjem nivou i da se velika većina tog novca, raznim tokovima prljavog novca, vratila u Srbiju.

Zato će, rekao je Homen, sada najzanimljivije biti praćenje tokova tog novca, kao i dokle će i do koga on voditi.

Beranac Boris Laban, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike, saslušan je u lokalnoj policiji, javila je danas televizija Vijesti.

Laban je, kako se navodi, saslušan sinoć i nije zadržan u pritvoru.

Beranska policija je nekoliko dana ranije saslušala i nakon toga pustila kući Draška Vukovića, koji je takođe osumnjičen za šverc kokaina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.