Internet mapa sa mestima za prikupljanje reciklažnog otpada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 12:59

Internet mapa sa mestima za prikupljanje reciklažnog otpada

Stanovništvu i preduzećima je na raspolaganju interaktivna interent mapa Gde reciklirati (www.gdereciklirati.rs), prva sveobuhvatna mapa reciklaže u Srbiji na kojoj se mogu naći informacije o tome gde možete da predate otpad za reciklažu, saopštio, je ekološki internet portal SRDA.

Navodi se da gdereciklirati.rs omogućava pretragu punktova za reciklažu prema 24 vrste otpada i po lokalnim samoupravama.

"Građani su ranije pokušavali da dođu do informacije gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu da predaju plastiku, staklo, televizor, frižider, baterije i sav drugi otpad i najčešće im je potraga bila bezuspešna, pa su odustajali od učestvovanja u reciklaži. Sada imaju dostupne informacije na jednom mestu. Mapa je prilagođena za pregledno korišćenje na svim uređajima i konstantno će biti dopunjavana novim lokacijama. Mapa će koristiti i firmama, institucijama, udruženjima, medijima", izjavila je glavna i odgovorna urednica portala SRDA Suzana Obradovic.

U saopšte nju se dodaje da se na internet stranici gdereciklirati.rs mogu naći vesti iz oblasti cirkularne ekonomije i edukativni tekstovi o vrstama otpada koji se recikliraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.