Interes Moskve na prvom mestu - u suprotnom nema dogovora

Izvor: B92, 03.Maj.2021, 11:59

Interes Moskve na prvom mestu - u suprotnom nema dogovora

Rusija prima signale iz Sjedinjenih Američkih Država da su spremni da razgovaraju o pitanjima strateške stabilnosti i da su zainteresovani za suštinski dijalog.

Međutim, pregovora neće biti bez uzimanja u obzir interesa Moskve, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Za sada ne znamo kakvu će poziciju zauzeti administracija Džoa Bajdena po pitanju različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aspekata kontrole naoružanja, uključujući i protivraketnu odbranu. Ujedno, beležimo i signale iz Vašingtona o nameri da razgovaraju o strateškoj stabilnosti. Želim da verujemo da će se Vašington pridržavati izbalansirane agende", rekla je Zaharova za Sputnjik.

Ona je navela da je Rusija spremna za suštinski i konstruktivan dijalog.

"Međutim, ni oko čega se nećemo dogovarati bez uzimanja u obzir naših interesa i zabrinutosti, između ostalog, u sferi protivraketne odbrane. Ako zajedničkim naporima uspemo da pronađemo ravnotežu interesa, onda možemo da govorimo i o sporazumima. Naše kolege u Vašingtonu to moraju da shvate i uzmu u obzir", dodala je ona.

Rusija je spremna da deluje u skladu sa "zadatkom koji je postavio predsednik Rusije - obezbeđenje suživota bez sukoba, pomoću održavanja ravnoteže snaga i strateške stabilnosti", navela je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: Za sada ne znamo kakvu će poziciju zauzeti Bajdenova administracija po pitanju različitih aspekata kontrole naoružanja

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2021

Rusija prima signale iz Sjedinjenih Američkih Država da su spremne da razgovaraju o pitanjima strateške stabilnosti i da su zainteresovani za suštinski dijalog. Međutim, pregovora neće biti bez uzimanja u obzir interesa Moskve, izjavila je za RIA Novosti portparol Ministarstva spoljnih poslova...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.