Interaktivni izlog i Turistički vodič za osobe sa invaliditetom

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interaktivni izlog i Turistički vodič za osobe sa invaliditetom

Prestonica će od sada biti pristupačnija i dostupnija za osobe sa teškoćama u kretanju. U tome će pomoći interaktivni izlog i Turistički vodič za osobe sa invaliditetom koji je danas promovisan u Dvorani kulturnog centra.

Rezultate projekata „Beograd za sve” i „Info-sistem” predstavili su gradska sekretarka za privredu Olivera Savović, direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov i predstavnici Centra za samostalni život invalida >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije.

– Turistički vodič za osobe sa invaliditetom je nastavak projekata koje je Grad finansirao prethodnih godina pod nazivom „Bele tačke Beograda” i precizirao je mesta koja su u gradu potpuno ili delimično pristupačna za osobe sa invaliditetom. Imamo u planu da sledeće godine pokušamo da pomognemo i osobama koje imaju problema sa vidom, a ovaj vodič ćemo prilagoditi i njima – izjavila je Olivera Savović.

Sekretarijat je takođe finansirao i projekat „Interaktivni izlog pristupačan za osobe sa invaliditetom” koji omogućava lak pregled podataka o pristupačnosti objekata, a mogu se dobiti i informacije o mogućnosti pristupa OSI ambijentalnim celinama, muzejima, galerijama i drugim ustanovama kulture, sportskim centrima, hotelima, restoranima, aerodromu, železničkoj i autobuskoj stanici i ostalim javnim objektima.

– Info-punkt ćemo zasad postaviti u našem turističkom info-centru u Knez Mihailovoj ulici. Turistički vodič je na srpskom i engleskom jeziku – istakao je Dejan Veselinov, direktor TOB-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.