Insulin za dva dana u beogradskim apotekama

Izvor: RTS, 18.Maj.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insulin za dva dana u beogradskim apotekama

Završen je postupak hitne nabavke insulina i od ponedeljka će ga biti u svim apotekama Apotekarske ustanove Beograd, kaže vršilac dužnosti direktora te ustanove Dragana Simić.

Vršilac dužnosti direktora Apotekarske ustanove Beograd Dragana Simić rekla je da je završen postupak hitne nabavke i da će insulina od ponedeljka, 20. maja, biti u svim apotekama te ustanove.

Dragana Simić je za RTS kazala da je do nestašice insulina u Beogradu došlo zbog striktnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštovanja novog Zakona o javnim nabavkama, ali i nerazumevanja i nedovoljne saradnje sa nadležnim državnim organima.

"Mi smo se doslovce pridržavali Zakona o javnim nabavkama", istakla je ona i dodala da je krajem decembra Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" dostavljen spisak potrebnih lekova za centralizovanu nabavku.

Prema njenim rečima, do marta se nije znalo da će ta centralizaovana nabavka biti odložena za 2014. godinu, te Apotekarska ustanova Beograd nije mogla da paralelno krene u posebnu nabavku neophodnih lekova.

Dragana Simić je navela da je Apotekarska ustanova Beograd u nabavku krenula u trenutku kad joj je to bilo omogućeno po važećim propisima i da se slične situacije neće ponavljati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

„Insulinski rat” između SPS i DS

Izvor: Danas, 18.Maj.2013

Vršilac dužnosti direktora Apotekarske ustanove Beograd Dragana Simić rekla je u subotu da je završen postupak hitne nabavke i da će insulina od ponedeljka, 20. maja, biti u svim apotekama te ustanove.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.