Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 11:00

Institut: Nesigurna epidemiološka situacija u Vojvodini

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je danas epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu, jer je registrovan porast broja obolelih od Kovid-19.

Kako je objavljeno na sajtu Instituta, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je porast broja registrovanih slučajeva, a dnevni broj u Vojvodini se tokom prethodne nedelje kretao od 13 do 22.

"Međutim, u toku prethodnog dana registrovan je 41 novi slučaj zaraze među kojima je 20 iz Novog Sada, što ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na očekivano pogoršanje epidemiološke situacije tokom jeseni. Dominiraju slučajevi sa blagom kliničkom slikom", navodi se na sajtu Instituta.

U ovom trenutku je 265 aktivnih slučajeva na teritoriji Vojvodine, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu nedelju.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 114, što je, takođe, porast u odnosu na prethodne nedelje.

Aktivni slučajevi su prisutni u 32 od 45 opština u Vojvodini, a u 23 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.

Kako se navodi, među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. Nisu utvrđene promene u broju i načinu zaražavanja kod dece u odnosu na septembar.

"Registruju se pojedinačni slučajevi oboljevanja dece školskog uzrasta, koje je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja odnosno van škole. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima", saopštio je Institut.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Institut: Nesigurna epidemiološka situacija u Vojvodini

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je danas epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu, jer je registrovan porast broja obolelih od Kovid-19.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.