Instagram zabranjuje slike sa samopovređivanjem posle samoubistva devojčice

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram zabranjuje slike sa samopovređivanjem posle samoubistva devojčice

Društvena mreža Instagram je pristala da zabrani slike na kojima se vide akti samopovređivanja posle prigovora zbog samoubistva britanske devojčice čiji je otac rekao da je ta platforma za deljenje fotografija doprinela njenoj odluci da oduzme sebi život.

Direktor Instagrama Adam Moseri rekao je sinoć da je ta platforma započela seriju promena pravila koja se odnose na objavljeni sadržaj.

"Nismo tamo gde treba da budemo kad je reč o samopovređivanju i samoubistvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i treba da uradimo više na zaštiti najranjivijh u našoj zajednici", kazao je Moseri.

Poziv Instagramu da promeni pravila podržala je i britanska vlada, pošto je porodica 14-godišnje devojčice Moli Rasel pronašla na njenom Instagram profilu sadržaj povezan s depresijom i samoubistvom posle njene smrti 2017.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.