Instagram daje prednost novim, umesto algoritamskim objavama

Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram daje prednost novim, umesto algoritamskim objavama

Poznata društvena mreža konačno je odlučila da posluša savet, pa je donekle promenila opciju zbog koje je donedavno gubila korisnike.

Instagram je objavio da će promeniti podešavanja za zid, odnosno "timeline". Korisnici će sada dobiti nekoliko novih alata, kao i "utehu za neprespavane noći" uzrokovane manjkom hronoloških objava.

Instagram je zvanično prešao s hronološkog na algoritamski zid još 2016. godine, a korisnici mu to ni dan danas nisu oprostili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Razlog nezadovoljstvu su objave koje, umesto da se pojavljuju u vreme objave, izlaze kada ih Instagram razvrsta. Štaviše, zbog ovog sistema mnogi su propustili brojne objave bliskih prijatelja.

Društvena mreža je, prema svemu sudeći, konačno odlučila da posluša svoje korisnike.

"U skladu sa vašim zahtevima, odlučili smo da napravimo promene koje će osigurati da nove objave imaju veću šansu da se pojave na vrhu liste objava. Sa ovim izmenama vaš će zid biti svežiji, a vi nećete propustiti trenutke do kojih vam je najviše stalo", objavili su.

Naravno, ovo nema baš previše veze sa davanjem mogućnosti korisnicima koji žele da se prebace na hronološki poredak objava, ali puno je veća šansa da više nećete gledati objave stare šest ili više dana koje vas dočekuju na vrhu vašeg zida.

Još jedna vrlo važna nadogradnja je ona "New Posts" (nove objave) koja vam daje opciju da kontrolišete vreme obnove timeline-a. Kada kliknete na tu opciju, ona će vas dovesti do najnovijih objava. Reč je o nečemu sličnom Tviterovoj opciji 'Vidi nove objave', piše tportal.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Instagram se vraća na staro

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Mar.2018, 09:08

NEW YORK - Poznata društvena mreža konačno je odlučila poslušati savjet te je donekle promijenila značajku zbog koje je donedavno gubila korisnike...Instagram je objavio da će promijeniti postavke za zid, odnosno timeline. Korisnici će sada dobiti nekoliko novih alata kao i utjehu za neprespavane...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.