Inspirisano Brus Lijem: Prvi bosanski kung-fu film!

Izvor: Blic, 11.Dec.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspirisano Brus Lijem: Prvi bosanski kung-fu film!

Prvi bosanski kung-fu film pod nazivom "Gorčina osvete" predstavljen je juče na konferenciji za novinare u Bosankom kulturnom centru u Tuzli. Ostvarenje je inspirisano filmovima Brus Lija, a snimano je u Tuzli, Sapni i drugim delovima tuzlanskog kantona. Scena borbe iz filma "Gorčina osvete"

Premijera je zakazana za 19. decembar, a reditelj filma je Damir Pirić. Kako prenosi sajt "Tuzlanski.ba", najveći deo glumačke ekipe čine članovi "Kung Fu Wu Shu" centra za obuku u Bosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Hercegovini.

Snimanje je trajalo tri godine, a premijera je zakazana za kraj godine u kojoj se obeležava 40 godina od smrti Brus Lija.

VIDEO > Trejler za film "Gorčina osvete":

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspirisano-Brus-LIjem-Prvi-bosanski-kung-fu-film

Izvor: medio.rs, 11.Dec.2013

Prvi bosanski kung-fu film pod nazivom "Gorčina osvete" predstavljen je juče na konferenciji za novinare u Bosankom kulturnom centru u Tuzli. Ostvarenje je inspirisano filmovima Brus Lija, a snimano je u Tuzli, Sapni i drugim delovima tuzlanskog kantona.

Nastavak na medio.rs...

Evo kako izgleda prvi bosanski kung-fu film! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2013

Ostvarenje "Gorčina osvete" je snimljeno u Tuzli, posvećeno je Brusu Liju i u njemu se pojavljuje tridesetak lokalnih majstora borilačkih veština

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.