Inspirisan TV serijom dečak čekićem ubio majku (FOTO/VIDEO)

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspirisan TV serijom dečak čekićem ubio majku (FOTO/VIDEO)

Petnaestogodišnji Daniel Bartlam iz Notingama u Velikoj Britaniji osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje majke, na koje ga je inspirisala televizijska serija.

Bartlam je bio opsednut horor filmovima i krimi-serijom "Coronation Strit". Svoju majku Žaklin nasmrt je izudarao čekićem nakon čega je zapalio porodičnu kuću kako bi sakrio leš i tragove stravičnog zločina, nameravajući da počini "savršeno ubistvo".

Nesrećnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ženu identifikovali su pomoću otisaka zuba.

Tokom suđenja na Kraljevskom sudu u Noinghamu otkriveno je da je tinejdžer iz požara spasio svog mlađeg brata i porodičnog psa. Policiji je rekao da je njegovu majku ubio provalnik.

Opsednut likom iz serije

Uhapšen je kada je policija na njegovom računaru pronašla video snimke lika iz serije "Coronation Street", ubice Jona Stapea.

Daniel je bio opsednut likom Stapea, koji je do smrti ženu udarao čekićem, a potom sakrio njeno telo.

Mladi ubica je tražio po internetu "ljude koji se uviek izvuku bez kazne nakon ubistva". I sam je napisao scenario u kojem lik "Daniel Bartlam" ubije svoju majku "Jackie".

Pacijentu isključila respirator, mozak mu je trajno oštećen (VIDEO)

Osuđena devojka koja je maskirana u mladića zavodila tinejdžerke

Horor na igralištu: Devojčica izbodena na smrt!(FOTO+VIDEO)

Jedan od eksperata koji su procenjivali dečaka objašnjava da, iako Daniel deluje jako zrelo, ne oseća emocije i to u tolikoj meri da bi ga, da je odrastao, mogao okarakterisati kao psihopatu.

Advokati su poroti tinejdžera opisali kao "mladića koji je uronio u svet fantazije".



"Granice između stvarnosti i fikcije njemu su bile nejasne", izjavio je tužilac Sean Smith.

Daniel je u početku policiji rekao da je imao dobar odnos s majkom. Ispričao im je kako je kobne noći zatekao provalnika u njihovoj kući kada je krenuo u toalet. Uljez ga je gađao čekićem pa pobegao, a on je našao majčino telo kako gori u spavaćoj sobi. Uspaničio se i istrčao iz kuće u plamenu, povevši psa i brata.

Optužen je samo dva dana nakon ubistva. Tokom boravka u pritvoru izgubio je kontrolu i zapretio čuvaru da će ga ubiti "kao što je ubio svoju majku".

Potom je porekao brutalni zločin, ponudivši da prizna krivicu za ubistvo iz nehata, jer je "pukao" kada ga je majka nazvala "j.... čudakom". Tužioci su odbili takvu nagodbu.

(Dnevni avaz)

Foto: Nottinghamshire Police

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.