Inspekcija rada POJAČAVA nadzor u ugostiteljskim objektima TOKOM PRAZNIKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija rada POJAČAVA nadzor u ugostiteljskim objektima TOKOM PRAZNIKA!

Inspektorat za rad, u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, je u toku novogodišnje noći vršio pojačan nadzor u ugostiteljskim objektima, koji će i nastaviti u toku predstojećih praznika u cilju kontrole radnopravnog statusa zaposlenih i kontrole angažovanja izvođača estradno - muzičkih programa. 

Na inicijativu Saveza samostalnih sindikata Srbije - Sindikata estrade i Unije poslodavaca Srbije, Inspektorat za rad je sa drugim nadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inspekcijama, dana 21. i 22. decembra 2018. godine, otpočeo vršenje zajedničkih inspekcijskih nadzora, saopštilo je resorno ministarstvo.

To je učinjeno, kako se navodi, u cilju kontrole radnopravnog statusa radno angažovanih lica i kontrole angažovanja izvođača estradno - muzičkih programa prema Posebnom kolektivnom ugovoru za radno angažovanje estradno-muzičkih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu ("Službeni glasnik RS", br. 23/15, 13/18 i 37/18), u ugostiteljskim objektima na celoj teritoriji Republike Srbije.

- Želimo da svi poštuju zakon i da svi građani ostvare prava koja im pripadaju. Inspekcija rada je tokom prethodne godine ostvarila značajne rezultate, nastavićemo i u ovoj godini vredno da radimo u interesu građana - poručio je ministar Zoran Ðorđević, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.