Inkubator prijedorskom porodilištu

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inkubator prijedorskom porodilištu

Prijedor -- Porodilištu u Prijedoru danas je svečano uručen inkubator, poklon kompanije Fruktal, koja je ovom donacijom postala deo velike humanitarne akcije Bitka za bebe.

Ovo porodilište je dosad imalo samo jedan inkubator, što je bilo nedovoljno za potrebe velikog područja sa oko 200.000 stanovnika koje ono pokriva. Donirani inkubator u okviru akcije, koju su u BiH zajednički pokrenuli Fond B92 i kompanija M-tel, značiće mnogo za bebe rođene u ovom gradu, kao i za osoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolnice.

Uručenju inkubatora prijedorskom porodilištu prisustvovao je potpredsednik Uprave kompanije Fruktal Goran Medić, direktor Opšte bolnice u Prijedoru Mirko Sovilj, te Aida Halilović, portparolka kompanije M-tel.

Goran Medić, u ime kompanije Fruktal, svečano je dodelio inkubator Opštoj bolnici u Prijedoru, naglasivši da se kompanija Fruktal i sama na neki način bavi zdravljem i radom na dobrobit novorođenčadi, jer je to kompanija koja, pored ostalog, proizvodi i dečju hranu.

On je izrazio zadovoljstvo što je kompanija Fruktal, u okviru akcije Bitka za bebe, donirala dva inkubatora – jedan za porodilište u Prijedoru i drugi za sarajevsku bolnicu, koji će uručiti u petak 16. novembra 2012. godine.

O vrednosti koju ovaj inkubator predstavlja za porodilište u Prijedoru govorio je i direktor bolnice Mirko Sovilj, naglasivši da je bitka za svaki novi život koji se rađa u ovoj bolnici prioritet, te da će sada, zajedno s transportnim inkubatorom koji je ova bolnica već imala, donirani inkubator biti dovoljan za potrebe prijedorskog porodilišta.

Aida Halilović je, u ime kompanije M-tel, zahvalila donatorima koji su svojom podrškom humanitarnoj akciji Bitka za bebe obezbedili da prijedorsko porodilište dobije ovaj vredan aparat, te istakla važnost da se u akciju uključi što više kompanija i privrednih subjekata koji na taj način čine da se bitno poboljšaju uslovi u porodilištima širom BiH. Ona je pozvala i sve ljude dobre volje da i dalje pozivom na broj 1411 doniraju 1 KM za kupovinu inkubatora.

Nove inkubatore, od sredstava prikupljenih u okviru akcije Bitke za bebe, dobila su porodilišta u Banjaluci, Sarajevu, Doboju, Derventi, Mostaru, Tuzli, Mrkonjić Gradu, Brčko Distriktu, Trebinju i Prijedoru.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu bitkazabebe.mtel.ba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.