Infostud: Praznici radnicima ne znače odmor

Izvor: Mondo, 25.Dec.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infostud: Praznici radnicima ne znače odmor

Anketa Infostuda pokazala da će neki predstojeće praznike provesti radno, ali će ih mnogi i spojiti.

Svaki deseti poslodavac poslaće svoje zaposlene na neradne dane, pa će oni biti slobodni sve do drugog dana Božića, 8. januara, a neki su odlučili da u ovom periodu uzmu odmor.

Praznici su i prilika da se zaradi dodatni džeparac, imajući u vidu da se kompanije odlučuju da baš u ovom periodu organizuju dodatne promocije svojih proizvoda, kako po supermarketima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tako i po ulicama gradova.

Ipak, u anketi u kojoj je učestvovalo gotovo 1.800 građana, tek pet odsto njih je navelo da će pokušati da pronađe neki sezonski posao i tako uštedi novac za doček, poklone ili neko putovanje.

Polovina učesnika istraživanja, međutim, planira da se uprkos praznicima posveti traženju posla i pored činjenice da poslodavci u ovom periodu objavljuju nešto manje oglasa nego što je to uobičajeno za drugim mesecima godine.

Takođe, svaki deseti nezaposleni planira da tokom praznika napravi "pauzu" u potrazi za "uhlebljenjem", smatrajući da, kad već do sada nije pronašao posao, može da sačeka početak sledeće godine, pokazala je anketa.

(Tanjug Foto Ilustracija Guliver Getty)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Praznici ne znače odmor

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2012

Anketa Infostuda pokazala da će neki predstojeće praznike provesti radno, ali će ih mnogi i spojiti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.