Inficirane bebe: Pritvor od 30 dana za dvoje lekare

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inficirane bebe: Pritvor od 30 dana za dvoje lekare

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila je pritvor načelnicima bjelopoljskog Ginekološko-akušerskog odeljenja, te Odeljenja za neonatologiju, Zvonku Puletiću i Haki Tahirović, u trajanju od 30 dana.

Sudija Rakonjac to rešenja donela je nakon šo je saslušala Puletića i Tahirović u prisustvu tužioca Ljubinke Madžgalj, prenele su podgoričke "Vijesti".

Haki Tahirović je, kako prenose mediji, u međuvremenu pozlilo, nakon čega je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << hitno prevezena u bolnicu.

Puletić je saslušan na Internom odeljenju bjelopoljske bolnice, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Puletiću i Haki Tahirović je pre dva dana nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, određen 48-časovni pritvor.

Oni se, kao i bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić, sumnjiče da su odgovorni za infekciju pet beba u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedna preminula. Za to krivično delo propisana je kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Sindikalna organizacija Opšte bolnice u Bijelom Polju i sindikalne organizacije OB Bijelo Polje i Doma zdravlja Bijelo Polje, izrazile su juče “najenergičnije negodovanje protiv načina na koji je sprovedena akcija privođenja troje njihovih kolega”.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Pritvor lekarima zbog infekcije beba

Izvor: Studio B, 28.Dec.2014

Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila je pritvor načelnicima bjelopoljskog Ginekološko-akušerskog odeljenja, te Odeljenja za neonatologiju, Zvonku Puletiću i Haki Tahirović, u trajanju od 30 dana...Istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac odredila...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.