Indonezija: Šestoro povređenih u samoubilačkom napadu

Izvor: B92, 13.Nov.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Šestoro povređenih u samoubilačkom napadu

Džakarta -- Šest ljudi povređeno je danas u napadu bombaša samoubice ispred policijske stanice u gradu Medan u Indoneziji.

Portparol Nacionalne policije Dedi Prasetjo izjavio je da je napadač poginuo, a da su u eksploziji na parkingu ispred stanice povređena četiri policajca i dva civila.

Indonežanska antiteroristička jedinica Densus 88 istražuje da li je u pitanju usamljeni slučaj ili je napadač povezan sa nekom od radikalnih grupa kao što je Džamah Anšarut, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se ugleda na Islamsku državu i često izvodi napade širom zemlje.

Motiv napada nije poznat, ali je u Indoneziji, najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji, poslednjih godina povećan je broj napada militantnih pobunjenika na policiju, navodi Rojters.

Agencija podseća da je pre mesec dana islamski militant izveo napad na bivšeg ministra bezbednosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.