Indijska pesnikinja Mamtu Sagar u Beogradu i Smederevu

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijska pesnikinja Mamtu Sagar u Beogradu i Smederevu

BEOGRAD - Indijska pesnikinja i scenariskinja Mamtu Sagar biće specijalna gošća poetsko-muzičkog performansa koji će se održati u subotu, 18. avgusta u Centru za nove medije - Galeriji 12HUB.

Pored gošće iz Indije učesnici poetsko-muzičkog performansa su beogradska pesnikinja i jedna od tri urednice "11 9 Web streaming poetry" publikacije na 43 jezika Ana Seferović, Igor Stanglicki (elektronika) i Marko Jevtić (gitara).

Uz podršku ambasade Indije, veče pre beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << gostovanja Sagar će se predstaviti i smederevskoj publici, javnim čitanjem u Gradskoj biblioteci, najavilo je Udruženje multimedijalnih umetnika AUROPOLIS.

Umetnica iz Indije Sagar pored poezije, kratke proze, esejistike, pozorišnih scenarija, pisanja kolumni, kritika, umetničke recenzije i novinarstva bavi se poetskim performansom i akademskim istraživanjima, profesor je na Univerzitetu u Bangaloru.

Autorka je tri zbirke pesama, četiri pozorišna komada, zbirke eseja i antologije kolumni. Njena dela prevedena su na gotovo sve indijske jezike, engleski, španski, vijetnamski, kineski, ruski, japanski, slovenački i srpski.

Pored dela Sagar i Seferović na poetsko muzičkoj večeri biće predstavljeno prvo izdanje CD kompilacije u produkciji NOFM Internet radija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.