Indija počinje da distribuira vakcine za Kovaks program SZO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 17:54

Indija počinje da distribuira vakcine za Kovaks program SZO

Indija će danas isporučiti prvi kontigent vakcina u sklopu programa Kovaks Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kojim se planira ravnomerna raspodela vakcine celom svetu, saopštila je indijska vlada.

"Naša obaveza je da pomognemo svetu pravljenjem vakcina protiv kovida. Vakcine sa oznakom 'napravljeno u Indiji' će biti poslate u Afriku u okviru Kovaks programa", poručio je ministar spoljnih poslova Anurag Srivastava putem Tvitera.

SZO je ovog meseca otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put distribuciji AstraZenekine vakcine širom sveta tako što je dala zeleno svetlo za hitnu upotrebu, a doze su proizvedene u Serum Institutu Indija (SII), najvećem svetskom proizvođaču vakcina, i u SK Biosajens iz Južne Koreje.

SII će uskoro početi da proizvodi i Novavaks vakcine uglavnom za siromašnije i srednje razvijene zemlje.

Dosad je Indija isporučila više od 17 miliona doza u više od 20 zemalja širom sveta, a za svoje potrebe, vlada u Nju Delhiju je zasad naručila 31 milion doza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.