Indija: Utvrđuje se identitet devojčice nađene u šumi

Izvor: B92, 06.Apr.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Utvrđuje se identitet devojčice nađene u šumi

Nju Delhi -- Indijska policija pokušava da ustanovi identitet devojčice pronađene u šumi, gde je živela kao deo čopora majmuna, rekao je lokalni policajac.

Dineš Tripati je Asošiejted presu (AP) kazao da je devojčica pronađena u državi Utar Pradeš na severu Indije. Ona se ponašala kao životinja, kretala se četvoronoške i jela hranu direktno sa tla.

Devojčica za koju se veruje da je stara između 10 i 12 godina bila je izgladnela i nije imala odeću, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon boravka u bolnici počela je da se kreće na dve noge i da jede rukama.

“Još ne može da govori, ali razume nas i osmehuje nam se", rekao je lekar koji o njoj brine.

Policija pokušava da ustanovi kako je devojčica dospela u šumu i ko su njeni roditelji, piše AP. Ona je pronađena u januaru, nakon što su drvoseče obavestile policiju da su videle dete sa grupom majmuna.

"Kada su pokušali da spasu dete, majmuni su ih oterali", rekao je Tripati i dodao da su majmuni napali i policajca koji je došao po nju, ali da je uspeo da je otme.

"Pobegao je u svom automobilu velikom brzinom, a majmuni su ga jurili", kazao je Tipati. Dok ne bude identifikovana, devojčica će živeti u domu za nezbrinutu decu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.