Indija: Motkama na nacionaliste

Izvor: B92, 26.Avg.2013, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Motkama na nacionaliste

Nju Delhi -- Hinduistički nacionalisti se sukobili sa indijskom policijom ispred zgrade parlamenta u Nju Delhiju, nakon što im je zabranjeno održavanje verskog marša.

Nacionalisti su hteli da održe marš na spornom svetom mestu u gradu Ajođa, oko 550 kilometara istočno od indijske prestonice.

Policija je upotrebila vodene topove i bambusove motke da bi rasterala oko 500 članova i pristalica Svetskog hinduističkog saveta, koji su srušili postavljene barijere ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrade parlamenta, prenela je agencija AP

Grad Ajođa, za kojeg muslimani tvrde da je lokacija nekadašnje džamije iz srednjeg veka, a Hindusi ga smatraju mestom rođenja njihovog boga Rame i navode da je tamo postojao hram pre nego što je izgradjena džamija, od prošle nedelje je pod velikim obezbeđenjem.

Tada je lokalna vlada zabranila marš Hindusa iz straha od nasilja između pripadnika te religije i muslimana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.