Indeksi i promet na BELEX-u na nizbrdici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 19:16

Indeksi i promet na BELEX-u na nizbrdici

Početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi doneo je dalji pad prometa i BELEX indeksa.

Najveći promet je imala akcija Energoprojekt holdinga, u iznosu od 0,3 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 380 dinara.

Akcija Naftne industrije Srbije je oslabila za dodatnih 0,6 procenata, na 617 dinara, a istrgovana je za četvrt miliona dinara, dok se Galenika Fitofarmacija zadržala na 2.550 dinara uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Jedini dobitnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bila Fintel energija, čija je cena porasla za 0,8 odsto, na 645 dinara, uz neveliki promet.

Preduzeće za poljoprivrednu proizvodnju "Stari Tamiš" iz Pančeva je nastavilo uspon na MTP tržištu ojačavši za 4,7 procenata, na 8.538 dinara, uz trgovanje iznad 0,2 miliona dinara.

Aktivnost stranih investitora na tržištu akcija bila je uzdržana, pri čemu su u ukupnom prometu imali udeo od 1,55 posto, u kupovini 3,10 procenata, a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prigušeno trgovanje, BELEX indeksi u "crvenom"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 17:55

Prigušeno trgovanje i negativno kretanje BELEX indeksa obeležili su dan na domaćem tržištu akcija...Na Open Marketu je najtrgovanija bila akcija Galenike Fitofarmacije sa iznosom od oko 2,5 miliona dinara, po nepromenjenoj ceni od 2.550 dinara, dok je gornjomilanovački Metalac zabeležio promet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.