Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2016, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko i Čubrilović razmjenili stavove o predaji aplikacije

BANJALUKA – Visoki predstavbnik u BiH Valentin Incko koji je u Banjaluci, između ostalih, razgovarao i sa Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da je predaja aplikacije Bosne i Hercegovine za kandidatski status u EU važna etapa za BiH i da se radi o prvom koraku.

On je istakao da brzina BiH prema EU zavisi od same BiH ali da će prije ili kasnije BiH postati članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU.

Pored predaje aplikacije Čubrilović-Incko razgovarali su i o odluci Ustavnog suda BiH o neustavnosti Dana RS te o pitanju jezika u BiH.

Čubrilović je rekao da je RS konstruktivno djelovala na evropskom putu BiH ali da nije zadvoljna načinom na koji je usvojen mehanizam koordinacije

Takođe, naglasio je da se odluka Ustavnog suda BiH mora poštovati ali da će 9. januar ostati Dan RS i da o tome postoji jedinstven stav.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Inzko: BiH na putu prema EU sada čeka teža etapa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2016

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko istaknuo je danas u Banjoj Luci da je predaja aplikacije BiH za kandidatski status u Evropskoj uniji (EU) vrlo  važna etapa za BiH, ali da sada slijedi ona teža...To je, kaže, prvi korak, a siguran sam da će na kraju BiH dovesti u punopravno članstvo...Inzko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.