Incident u Starom Grackom, deca isprskana biber sprejom

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Starom Grackom, deca isprskana biber sprejom

U Starom Grackom na Kosovu desio se incident u kome je dvoje dece zadobilo opekotine nanete biber sprejom. Policija je privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Šta se tačno dogodilo za RTK2 je prepričao Milivoje Matović.

"Šetao sam po selu i video kako policija nailazi. Video sam i moju snahu, majku i komšinicu sa decom kako se raspravljaju sa jednim Albancem iz sela. Ja sam prišao da vidim o čemu se radi, u međuvremenu je naišao i moj brat. Taj Albanac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je napravio incident, a čiji je otac policajac, komandir stanice, ispred policajca je pesnicom udario mog brata. Brat je u samoodbrani nasrnuo na njega, ja sam prišao da pomognem i zaštitim brata kao što bi svako uradio", navodi Milivoje Matović.

Matović je rekao da mu je policajac sa nekih dvadeset santimetara ispskao biber sprej u oči.

"Počeo sam da se gušim, a tom prilikom je sprej zahvatio i bratanca koji ima pet meseci i bratanicu koja ima pet godina. Nakon toga nas je komšija dovezao u hitnu pomoć gde nam je ukazana pomoć. Brat je priveden u policijsku stanicu i još se tamo nalazi“ rekao je Milivoje Matović.

Služba Hitne medicinske pomoći je odmah reagovala, povređenoj deci i ženi ukazana je prva pomoć.

"Oko 20.20 časova troje povređenih iz Starog Grackog dovezeno je svojim vozilom u službu Hitne pomoći u Lapljem Selu, navodeći da je došlo do konflikta među mladićima u selu Staro Gracko, onda je intervenisala Kosovska policija, koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio mladić (24), kao i majka (53) i jednogodišnja beba (2017), koja je prošla sa blagim opekotinama očiju. Pružena im je adekvatna pomoć i njihovo trenutno stanje je stabilno", izjavio je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić za RTK2.

Staro Gracko je naselje u opštini Lipljan, a šira javnost za njega je čula kada su pre 19 godina, 23. jula albanski teroristi ubili 14 žetelaca na njivama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.