Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na Kritu, više od 30 uhapšenih u Solunu

ATINA -

Grčka je danas proslavila 191. godišnjicu nezavisnosti od turske vladavine organizovanjem vojnih parada širom zemlje i u samoj Atini, gde je bilo raspoređeno oko 6.000 policajaca nije bilo ni incidenata ni većih protesta. uhapšenih u Solunu.

Međutim, iako je prisustvo snaga reda bilo pojačano i u Solunu i u drugim gradovima, u Solunu je uhapšeno više od 30 osoba pre i za vreme parade, a protesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demonstracije i tenzije zabeleženi su u desetak gradova među kojima Patras, Kozani i Ksanti.

Kako prenosi grčka novinska agencija Ana, najgori incident zabeležen je u Iraklionu, na Kritu, gde je parada otkazana.

Ratni veterani su prvi put bojkotovali paradu ove godine, objasnivši to nezadovoljstvom zbog vladinih strogih mera štednje.

Juče su u Atini organizovane protestne šetnje studenata tokom kojih je bilo sukoba demonstranata i policije. Studenti i građani, nezadovoljni strogim merama štednje grčke vlade, protestovali su u centru Atine na trgu Sintagma, noseći grčke zastave na kojima je pisalo "Nije na prodaju", prenele su agencije.

Grčka paradom obeležava godišnjicu rata za nezavisnost koji je počeo 1821. protiv vekovne otomanske vladavine.

Više sličnih javnih događaja u Grčkoj proteklih meseci obeleženo je demonstracijama, a prošlog oktobra vojna parada u Solunu obustavljena je usled protesta.

I sredinom februara izbili su nemiri u kojima su desetine zgrada zapaljene, a stotine radnji opljačkane u centru Atine.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Incident na Kritu, 30 uhapšenih u Solunu

Izvor: Mondo, 26.Mar.2012

Grčka je proslavila 191. godišnjicu nezavisnosti od turske vladavine organizovanjem vojnih parada širom zemlje. U Solunu uhapšeno više od 30 protestanata.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.