Inauguracija u Zagrebu bez Tadića

Izvor: RTS, 20.Jan.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inauguracija u Zagrebu bez Tadića

Predsednik Srbije Boris Tadić neće biti u Zagrebu povodom inauguraciji novog hrvatskog predsednika Iva Josipovića, izvesno je posle informacije iz Prištine da je Fatmir Sejdiu prihvatio poziv da prisustvuje svečanosti u Zagrebu.

Posle informacije iz Prištine da je Fatmir Sejdiu prihvatio poziv da prisustvuje inauguraciji novog hrvatskog predsednika Iva Josipovića izvesno je da predsednik Srbije Boris Tadić neće biti na svečanosti u Zagrebu, potvrđeno je agenciji Beta iz kabineta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika.

Portparol predsednika Kosova Džavit Bećiri potvrdio je da će Fatmir Sejdiu prisustvovati inauguraciji Ive Josipovića, 18. februara u Zagrebu.

Bećiri je u Prištini rekao novinarima koji izveštavaju za beogradske medije da je za Sejdiua u to vreme rezervisan i hotel, tako da je nesporno da će on prisustvovati svečanosti u Zagrebu.

Pres služba predsednika Srbije je Tanjugu potvrdila da Tadić u tom slučaju neće biti na inauguraciji Josipovića.

Predsednik Tadić izjavio je prošle sedmice da neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsednika ako toj svečanosti bude prisustvovao Sejdiju, jer bi to značilo da Srbija na indirektan način priznaja nezavisnost Kosova.

Kako je tada naklasio, Srbija je spremna da učestvuje na regionalnim skupovima na kojima Kosovo nastupa kao UNMIK-Kosovo ili Kosovo-UNMIK.

"Ovde se, međutim, radi o jednoj političkoj manifestaciji - inauguraciji hrvatskog predsednika i spreman sam da odem pod uslovom da se ne dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", poručio je Tadić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.