Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2016, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina načelnika Teslića nestala iz katastra

TESLIĆ - Dokumentacija, odnosno predmet u vezi s imovinom Milana Miličevića, načelnika opštine Teslić u selu Donji Kuzmani, nestala je iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), odnosno iz Područne jedinice Teslić.

Miličević kaže da je za nestanak dokumentacije o parceli saznao kad je čovjek koji je bio zadužen za taj predmet otišao da preda uplatnice i još neke dokumente kako bi riješio pitanje tog zemljišta koje je u njegovom i vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njegove supruge.

"Uplaćene su sve potrebne takse i čovjek koji je umjesto mene otišao da to preda, jer ja nisam imao vremena, obaviješten je da je predmet bio tu, ali da je nestao sa stola. Radi se o parceli na selu, bolje reći livadi gdje nema ništa i najveći problem je to što službena dokumentacija tako nestaje. Nije bitno što sam ja načelnik opštine, ovo govorim isključivo kao obični građanin", rekao je Miličević.

On naglašava da sada svu dokumentaciju mora prikupljati ispočetka, što zahtijeva dosta vremena, te da neko mora da odgovara zbog toga što službeni predmeti građana iz RUGIP-a nestaju.

Na pitanje da li je policiji prijavio nestanak dokumenata, Miličević kaže da nije, ali da vjeruje da su to uradili službenici u Područnoj jedinici RUGIP-a u Tesliću.

U CJB Doboj su nam potvrdili da su zaposleni iz Područne jedinice RUGIP-a prijavili nestanak predmeta 8. jula, te da su nakon toga pripadnici Policijske stanice u Tesliću po nalogu Okružnog tužilaštva Doboj izvršili uviđaj i provjerili navode prijave.

Kako su nestali dokumenti, odnosno kompletan predmet juče smo pokušali saznati i u Područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u Tesliću, međutim Veselinka Popović, rukovodilac te jedinice, nam je rekla da nije ovlaštena da daje bilo kakve informacije.

Inače, ovo nije prvi put da nestaje dokumentacija iz ove radne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ili da ljudi spletom čudnih okolnosti ostanu bez svoje imovine, koja bude prepisana na neka druga lica.

U javnosti je do sada bilo nekoliko slučajeva u kojima su se mještani Teslića žalili na rad katastra, a uglavnom se radi o ljudima koji već godinama žive u inostranstvu i za prevaru i činjenicu da su ostali bez imovine saznaju prekasno.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.