Imenovano četvoro sudija Ustavnog suda

Izvor: RTS, 15.Apr.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovano četvoro sudija Ustavnog suda

Vrhovni kasacioni sud imenovao na opštoj sednici četvoro sudija Ustavnog suda. Imenovani Bratislav Đokić, Goran Ilić, Milan Marković i Milan Stanić.

Na opštoj sednici, Vrhovni kasacioni sud imenovao je četvoro sudija Ustavnog suda, rečeno je agenciji Beta u tom sudu.

Za sudije Ustavnog suda imenovani su Bratislav Đokić, Goran Ilić, Milan Marković i Milan Stanić i odluka o njihovom imenovanju biće objavljena u Službenom glasniku.

Vrhovni kasacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud treba da izabere ukupno pet sudija sa liste koju predloži Visoki savet sudstva (VSS) i Državno veće tužilaca (DVT).

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović rekla je agenciji Beta da je danas na opštoj sednici, od ukupno pet sudija sa liste VSS i DVT, četvoro dobilo dovoljan broj glasova.

Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca će, kako je istakla Mesarović, predložiti nekoliko kandidata od kojih će jedan biti imenovan za sudiju Ustavnog suda koji nedostaje i ubrzo zakazati opštu sednicu.

Skupština Srbije je 2007. godine usvojila Zakon o Ustavnom sudu i izabrala pet sudija sa liste od 10 kandidata koje je predložio predsednik Srbije Boris Tadić, a pet sudija sa liste od 10 kandidata koje je predložio parlament imenovao je predsednik Srbije.

Ustavni sud je radio sa deset sudija do kraja 2009. godine kada je na lični zahtev razrešena sudija Stanka Milanović. Ona je izabrana sa liste koju je predložio predsednik Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.