Imenovana manjinska vlada na čelu sa Babišom

Izvor: B92, 14.Dec.2017, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovana manjinska vlada na čelu sa Babišom

Prag -- Češki predsednik Miloš Zeman imenovao je manjinsku vladu na čijem čelu je premijer Andrej Babiš.

On je odmah zakazao glasanje o poverenju parlamentu za 10. januara.

Na nacionalnim izborima u oktobru Babišova stranka ANO osvojila je 29,6 odsto glasova, zahvaljujući kampanji u kojoj je najavio borbu protiv migracija i poboljšanje efikasnosti države, prenosi Rojters.

Babišova stranka osvojila je 78 od 200 mesta u parlamentu, ali nije dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podršku za formiranje većine ni sa jednom od ostalih osam stranaka u parlamentu, što znači da će Babiš morati da traži glasanje o poverenju pred parlamentom.

Kako se navodi, to nalaže i češku Ustav.

Ukoliko parlament ne izglasa poverenje njegovoj manjinskoj vladi, Babišova stranka će ostati na vlasti dok se ne nađe alternativno rešenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.