Imenovan tim, kreće istraga protiv Kuomovih poljubaca

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 09:02

Imenovan tim, kreće istraga protiv Kuomovih "poljubaca"

Njujork -- Njujorški javni tužilac Letisija Džejms imenovala je tim za istragu navoda da je guverner države Njujork Endrju Kuomo seksualno uznemiravao svoje pomoćnice.

U timu će biti bivši federalni tužilac Džon Kim i advokat za radno pravo En Klark, saopšteno je iz kancelarije tužilaštva.

"Nema sumnje da oboje imaju znanja i iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neophodno za vođenje istrage i da Njujorčanima pruže odgovore koje zaslužuju", kaže se u saopštenju, prenosi Gardijan.

Nekoliko žena, uključujući tri bivše službenice u Kuomovom kabinetu, optužilo su ga da je davao neprimerene komentare o njihovom izgledu, postavljao pitanja o njihovom seksualnom životu i u nekim slučajevima im davao neprijatne zagrljaje i neželjene poljupce.

Guverner Kuomo je negirao da je ikog dodirivao na neprimeren način i rekao da su neke tvrdnje lažne. Ali je priznao i izvinio se za to što se sa nekim ženama šalio, što su one protumačile kao flert.

Kuomo je rekao da u tom trenutku nije shvatio da su njegovi potezi štetni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraga protiv guvernera Njujorka o seksualnom uznemiravanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021

Njujorški javni tužilac Letisija Džejms imenovala je tim za istragu navoda da je guverner države Njujork Endrju Kuomo seksualno uznemiravao svoje pomoćnice...U timu će biti bivši federalni tužilac Džon Kim i advokat za radno pravo En Klark, saopšteno je iz kancelarije tužilaštva..."Nema sumnje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.