Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate predispozicije za rak? Ovo izbegavajte!

Ukoliko imate genetske predispozicije za kancer ili postoji neki drugi faktor, veoma je važno da izbegavate sve kozmetičke proizvode koji sadrže triklosan! Radi se o supstanci koja se nalazi u tečnim, ali i u običnim antibakterijskim sapunima, a može da ubrza rast tumora.

Kancerogena hemikalija triklosan, potvrdilo je najnovije istraživanje objavljeno u časopisu "Proceedings of the National Academy of Sciences", dovedena je u vezu sa alergijama kod dece, bolestima štitne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << žlezde, ali i rastom kancerogenih tumora.

- Zabrinuti smo zbog triklosana, jer je prisutan svuda u našoj okolini, rekao je profesor Robert Tukej sa Univerziteta u Kaliforniji.

Triklosan je dezificijens koji ubija bakterije, a sapuni nisu jedini koji ga sadrže, ima ga i u pastama za zube, dezodoransima, šamponima za kućne ljubimce, šminki, sredstvima za čišćenje kože, sprejovima i kremama za stopala, kupkama, vodici za usta, kremi, peni i gelu za brijanje!

Vodite računa kada kupujete te proizvode – obavezno čitajte njihov sastav!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.