Imate dva dana da povadite džempere, počinje zima!

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate dva dana da povadite džempere, počinje zima!

Imate dva dana da raspakujete zimske stvari, jer u Srbiju od srede stiže veliko zahlađenje koje će doneti kišu, sneg i jake vetrove. Gotovo je sa lepim vremenom, zima počinje!

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Temperatura će se u mestima širom Srbije spustiti za oko 13 stepeni, a na planinama i u krajevima višim od 1.000 metara nadmorske visine očekuje se i do 40 centimetara snega.

Meteorolozi kažu da je ovo kraj lepom vremenu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prava zima, koja će biti hladnija i sa mnogo više padavina od prethodne, počinje za par dana...

"Več u sredu, četvrtak i petak biće osetno hladnije, posebno u Vojvodini gde će pasti velika količina kiše", rekao je za MONDO Nedeljko Todorović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

On upozorava da ulazimo u hladnu polovinu godine koja donosi obilne padavine. "Ovako lepih dana više neće biti i izuzetno su male šanse da od srede budu temperature više od 20 stepeni", kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, prosečna maksimalna temperatura krajem oktobra iznosiće 15 stepeni, dok će na kraju novembra biti oko osam.

Upitan kakva nas zima očekuje, Todorović je istakao da će biti dosta hladnije nego prethodne zime, sa znatno više kiše i snega.

Zahlađenje od srede neće zaobići ni naše susede. Tako će u Hrvatskoj, ali i BiH doći takođe jaka promena vremena sa obilnim kišama i snegom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.