Ima li povređenih u oluji? Oglasio se MUP

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 22:18

Ima li povređenih u oluji? Oglasio se MUP

Beograd -- Pomoćnik načelnika uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP Srbije Miloš Milenković rekao je da nema informacija o povređenima u oluji u Srbiji.

Prema njegovim rečima, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije uspešno su spasili jednu žensku osobu koja je bila zarobljena u svom vozilu u Parku prirode Begeč kod Novog Sada nakon što je na njen automobil palo polomljeno stablo.

"Jedna kritična situacija je bila i kod Šapca, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dve muške osobe bile zarobljene i u opasnosti na reci Savi. Na lice mesta je izašao spasilački tim za operacije na vodi", rekao je Milenković i dodao da su oba muškarca spasena.

On kaže da su pripadnici spasilačkih jedinica u ovom trenutku primarno angažovani u Mačvanskom okrugu, na području grada Šapca i u opštinama Bogatić, Koceljeva i Loznica kao i na teritoriji Sremske Mitrovice, Rume i Šida.

"Spasilačke ekipe su na terenu i u Južnobačkom okrugu kod Bača i Bačke Palanke, ali i na području grada Beograda i u Pančevu. Pripadnici naših jedinica su angažovani na uklanjanju polomljenih stabala koja su pala na kolovozne trake kako bi se saobraćaj što pre normalizovao", rekao je Milenković.

On jeistakao da su svi kapaciteti na raspolaganju i u pripravnosti i ponovio da je Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje nadležnim teritorijalnim organizacionim jedinicama sektora za vanredne situacije i štabovima za vanredne situacije kako bi pravovremeno sve svoje kapacitete stavili u stanje pripravnosti.

"Pratićemo dalji razvoj meteorološke situacije u koordinaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom. MUP je na svojoj zvaničnoj veb stranici izdao uputstvo građanima kako da se ponašaju ukoliko se nađu izloženi direktnoj opasnosti od olujnog nevremena", rekao je Milenković i poručio da bi u slučaju oluje ljudi trebalo da se sklone sa otvorenog prostora i od nosećih konstrukcija, visokih objekata, zgrada i drveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.