Ilon Mask: Starlink internet naručilo pola miliona ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 09:45

Ilon Mask: "Starlink" internet naručilo pola miliona ljudi

Kompanija“ SpaceX“, niže uspeh za uspehom i nastavlja da razvija svoj plan istraživanja svemira i pružanja boljih internet usluga korisnicima.

Osnivač Ilon Mask potvrdio je da je primljeno 500.000 porudžbina za korišćenje "Starlink" interneta. To ukazuje na činjenicu da su ljudi spremni za usluge bržeg interneta.

Nedavno je „SpaceX", lansirao novih 60 satelita svoje mreže, a pomoću kapsule "Crew Dragon",sa Međunarodne svemirske stanice vratili su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << astronauti na Zemlju, posle svoje šestomesečne misije u svemiru.

Ilon Mask ističe da je njegovausluga satelitskog nterneta Starlink primila 500.000 rezervacija unapred i da ne očekuje tehničke probleme koji bi ometali zadovoljavajuću potražnju.

„Jedino ograničenje je velika gustina korisnika u urbanim sredinama. Još veći izazov je kada budemo imali mrežu od nekoliko miliona korisnika", rekao je Mask.

Kompanija „SpaceX", nije odredila datum pokretanja usluge "Starlink", ali komercijalna usluga verovatno neće biti ponuđena tokom 2021. godine kao što je ranije bilo planirano.

Američka Savezna komisija za komunikacije odobrila je prošlog meseca plan kompanije za razmeštanje nekih satelita "Starlink-a" na nižu zemaljsku orbitu, da bi se dobilo na kvalitetu konekcije, jer je "Starlink" mreža fkusirana da omogući internet vezu korisnicima iz udaljenih delova sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.