Ilić potpisao ugovore sa 14 opština

Izvor: Prva.rs, 18.Mar.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić potpisao ugovore sa 14 opština

Ugovore za sufinansiranje izrade urabističkih planova dobile su opštine Mionica, Brus, Ljubovija, Žagubica, Bela Palanka, Lebane, Titel, Veliko Gradište, Subotica, Čačak, Vlasotince, Senta, Opovo i Topola, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevine dostavljenom Tanjugu. Opštine su podnele zahteve za dodelu sredstava na osnovu javnog poziva koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva i urbanizma 11. februara 2013. Ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << su potpisani juče u Vladi Srbije, a pravo na dodelu sredstava imale su jedinice lokalne samouprave sa teritorije Srbije koje su u budžetu za 2014. godinu obezbedile deo sopstvenih sredstava za izradu urbanističkog plana za koji konkurišu. Pravo na dodelu sredstava su imale i opštine koje su opravdale ranije dodeljena sredstva za izradu urbanističkih planova. Ministarstvo građevine je na osnovu Pravilnika o raspodeli sredstava za finansiranje i izradu planskih dokumenata, odredilo kriterijume za raspodelu finansija koji su se odnosili na: prioritet planskog dokumenta, broj stanovnika jedinice lokalne samouprave, stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave za 2013. godine i raspoloživa budžetska sredstva jedinice lokalne samouprave za sufinansiranje urbanističkog plana.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Novi generalni plan za Bošnjace, Ćenovac i Pertate

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2014

LEBANE – Predsednik opštine  Goran Janjić potpisao je u Vladi Srbije sa ministrom za građevinarstvo i urbanizam Velimirom Ilićem ugovor za sufinansiranje urbanističkog plana...Opštine Lebane konkurisala je za sufinansiranje plana generalne regulacije za naselja Bošnjace, Pertate i Ćenovac...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.