Ikarbusov autobus zvezda sajma

Izvor: RTS, 14.Mar.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikarbusov" autobus zvezda sajma

Zvezda danas otvorenog Sajma automobila "Bg kar šou" biće "Ikarbusov" autobus proizveden na "Mercedesovoj" šasiji. Iz "Ikarbusa" najavljuju i sklapanje "Mercedesovih" lakih komercijalnih vozila "vito" i "sprinter", saznaje RTS.

Na Beogradskom sajmu otvoreni Sajam automobila "BG kar šou" i Međunarodni sajam motocikala "Motopašn 2014", koji će trajati do 23. marta. Zvezda sajma biće "Ikarbusov" autobus proizveden na "Mercedesovoj" šasiji. Iz "Ikarbusa" najavljuju i sklapanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Mercedesovih" lakih komercijalnih vozila "vito" i "sprinter", saznaje RTS.

Direktor fabrike autobusa i specijalnih vozila "Ikarbus" Aleksandar Vićentić rekao je da je danas počela prodaja gradskog autobusa koji ta beogradska fabrika proizvodi na šasiji "Mercedesa".

Vićentić je novinarima na Sajmu automobila rekao da je taj autobus namenjen gradovima Srbije i regiona, a za nekoliko meseci biće na ulicama Beograda.

Prema njegovim rečima, za "Ikarbusov" gradski autobus, čiji motor ima standarad "evro 5", postoji veliko interesovanje kupaca, naročito u Hrvatskoj i Rumuniji.

Iako većina posetilaca, kako kažu, samo posmatra, prvog dana sajma ima i kupaca. I to, po pravilu, za najskuplji model.

Maja Babić iz "Grand motorsa" kaže da su za automobil vredan 166.000 evra već bila tri interesanta.

Na štandu najvećeg domaćeg proizvođača, izložena su sva tri modela "fijata 500L" koja se proizvode u Kragujevcu. Međutim, jedna od zvezda salona automobila je autobus, "Ikarbusov" prvenac na šasiji "Mercedesa".

"Saradnja sa 'Ikarbusom' biće proširena na paletu lakih komercijalnih vozila koja su najpotrebnija vašoj privredi. Proizvodićemo u Zemunu specijalne nadgradnje na laki dostavni program, kombi vozila za prevoz robe i putnika i ambulantna vozila", kaže Rolf Jurgen iz "Mercedesa". 

Branko Vasić sa Mašinskog fakulteta kaže da je predstavljanje "Ikarbusovog" autobusa najvažnija premijera za srpsku privredu.

"'Ikarbus' je ovim projektom uključio veći broj dobavljača delova, koji bi trebalo da sertifikuju svoje proizvode po međunarodnim standardima kvaliteta, navodi Vasić. 

Vasić je napomenuo da će Mašinski, Saobraćajni i drugi fakulteti sa većim elanom ući u saradnju sa "Ikarbusom".

Lizing kuće najavljuju da će se za kupce vozila prvi put kamate približiti evropskim, što znači da će biti ispod šest odsto, a neki uvoznici će odobravati i beskamatni zajam.

Na ovoj manifestaciji biće predstavljeno ukupno 60 premijera, od toga 20 sa tek završenog sajma u Ženevi.

Automobili su izloženi u halama 1 i 4, proizvodi prateće industrije, opreme i delova u halama 2 i 1a, a motocikli i oldtajmeri u Hali 3 Beogradskog sajma. Prvi put na sajmu predstaviće se i "Jaguar".

Sajmovi automobila i motocikala organizuju se u saradnji sa srpskom asocijacijom uvoznika i delova i kompanijom DDOR iz Novog Sada koja je i generalni sponzor.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, osim poslednjeg dana, 23. marta, kada će sajam biti otvoren do 17 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, dok je cena parkinga 100 dinara na sat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.