Igor Mirović: SNS ne želi agoniju Vojvodine

Izvor: Kurir, 03.Maj.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Mirović: SNS ne želi agoniju Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da ta stranka ne želi da “agonija vladajuće Demokratske stranke u pokrajini” postane i agonija Vojvodine i istakao da se traže rešenja da se izađe iz krize u kojoj je pokrajina.

“Odlučili smo da, kao stranka, učinimo sve da zaustavimo negativni proces u koji nas je vladajuća stranka u AP Vojvodini dovela”, rekao jemMirović, koga je Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odbor SNS nedavno zadužio za rešavanje važnih političkih pitanja u Pokrajini.

Ističući nameru SNS-a da se, konkretnim političkim delovanjem, u predstojećem periodu donese novi Statut Vojvodine koji će biti “potpuno usaglašen sa Ustavom”, zakoni o nadležnostima, finansiranju pokrajine i drugi, on je kao ključno naveo razvojne projekte u Vojvodini.

Napomenuvši da o ekonomskim pitanjima i najvažnijim razvojnim projektima za pokrajinu SNS razgovara sa mnogim političkim strankama, “u čemu imamo i veliku podršku Vlade Srbije”, Mirović je dodao da su ga predsednik i Glavni odbor SNS-a odredili da takav koncept pokuša da ostvari s drugim strankama.Odgovarajući na pitanje da li bi eventualno prekomponovanje vlasti u pokrajini moglo da dovede do raspisivanja vanrednih izbora, Mirović je rekao da se o tome razgovara i da se traže rešenja “koja su na tragu zajedničkih koncepata većine političkih stranaka, da se izađe iz ove krize u kojoj je Vojvodina”.

Izbori su najdemokratskiji način za promenu vlasti u pokrajini, istakao je potpredsednik SNS i dodao da odgovor na pitanje zašto u ovom trenutku ne mogu da budu promovisani “kao izlaz is stanja agonije u kojoj je Vojvodina, leži u dvorištu Vlade i vladajuće stranke u pokrajini”.Mirović je rekao da postoje i druge mogućnosti za izlazak iz tog stanja i da je bolje tragati za mogućnostima izlaska iz krize nego “čekati onaj trenutak u kojem ćemo to činiti s mnogo više strepnje i mnogo većom cenom koju će Vojvodina morati da plati”.

(Tanjug/Dnevnik)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.