Identifikovani napadači na ekipu HRT-a

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani napadači na ekipu HRT-a

Hrvatska policija identifikovala petoricu napadača na ekipu HRT-a tokom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti, 5. avgusta u Čavoglavama.

Identifikovano ukupno pet učesnika napada na ekipu Hrvatske radio-televizije (HRT) tokom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti 5. avgusta u Čavoglavama, saopštila je Hrvatska policija.

Šibensko-kninska policijska uprava saopštila je da će protiv danas identifikovanih napadača, 57-godišnjaka iz Splita, 63-godišnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Zagreba i 58-godišnjaka iz Otavica, podneti prekršajne prijave, javila je Hina. 

Hrvatska policija je u subotu identifikovala dvojicu napadača i protiv 24-godišnjaka iz Vukovara podnela krivičnu, a protiv 28-godišnjaka iz Dugopolja prekršajnu prijavu.

U saopštenju policije se dodaje da se radi na identifikaciji ostalih napadača i učesnika drugih prekršaja tokom proslave u Čavoglavama.

Na paralelnoj proslavi Dana domovinske zahvalnosti, održanoj u Čavoglavama, rodnom selu kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, grupa od desetak ljudi napala je  ekipu Hrvatske televizije.

Snimatelj je pokušao kamerom da zabeleži atmosferu na proslavi, koja se tradicionalno, 5. avgusta, održava u Tompsonovom rodnom selu, kada je usledio napad. Ekipa je dobila zabranu snimanja grupe u ustaškim kapama i veselja u šatorima sa ustaškim pesmama.

Napadači, od kojih su neki nosili ustaške kape, vređali su i gađali kamenjem novinarku Ivonu Ramadžu i kamermana Krešimira Morića, uz pretnje smrću.

Sve je trajalo oko sat i po vremena. Ekipu su od linča branili i članovi organizacije skupa. Niko nije povređen, a ekipa HRT-a napustila je Čavoglave tek posle dolaska policije, uz njihovu zaštitu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.