Identifikovane prve žrtve masakra u Teksasu? Oglasio se i Papa

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 13:16

Identifikovane prve žrtve masakra u Teksasu? Oglasio se i Papa

Iako još nije otkriven identitet žrtava u osnovnoj školi u teksaškom gradu Uvaldeu, saznaje se da je među ubijenima Eva Mireles, učiteljica četvrtog razreda.

Lidija Martinez Delgado otkrila je za CNN da je njena nećaka ubijena u pucnjavi.

"Besna sam što se pucnjava nastavlja, ova deca su nevina, puške ne treba da budu svima dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica od 20.000 ljudi", rekla je ona za KSAT.

Ona je dodala da nije ni slutila da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ovo desiti njenim najmilijima.

"Sve što možemo da uradimo je da se puno molimo za našu zemlju, državu, škole i posebno za porodice svih žrtava", rekla je ona.

CNN piše da je Mireles u školi radila 17 godina i da je u slobodno vreme uživala u trčanju, planinarenju, vožnji bicikla i druženju sa porodicom.

Asošiejted pres prenosi da je među ubijenim učenicima i osmogodišnji Uzija Garsija. To im je potvrdio i deda ubijenog dečaka koji im je rekao da je Uzija "najslađi dečak kojeg je ikada poznavao".

Skaj njuz takođe prenosi da su ubijeni desetogodišnji Gzavijer Havijer Lopez i Ameri Žo Garza.

Liza Garza (54) iz Arlingtona oplakivala je smrt svog malog nećaka Gzavijera, koji je željno iščekivao leto i kupanje.

"Bio je samo desetogodišnji dečak pun ljubavi, koji je samo uživao u životu, ne znajući da će se ova tragedija dogoditi. Bio je veoma zabavan, voleo je da igra sa braćom i majkom", rekla je ona.

"Moja mala ljubav sada leti visoko sa anđelima. Molim vas, ne uzimajte sekund zdravo za gotovo. Zagrlite svoju porodicu i recite im da ih volite. Volim te Ameri Džo, čuvaj svog mlađeg brata umesto mene", napisao je Angel, otac ubijene Ameri Džo na Fejsbuku.

Papa Franja je danas izjavio da mu je srce slomljeno nakon masovnog ubistva djaka i nastavnika u Teksasu.

On je pozvao na veću kontrolu oružja, preneo je Rojters. Okupljeni na Trgu Sveti Petar u Vatikanu aplaudirali su nakon njegovog apela tokom nedeljnog obraćanja, posle jednog od najgorih masovnog ubistva u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.