Identifikacione kartice za penzionere korisne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Identifikacione kartice za penzionere korisne"

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je inicijativa PIO fonda o identifikacionim karticama za penzionere korisna, jer će sadržati minimalan broj ličnih podataka.

On je sa direktorkom Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Draganom Kalinović i predsednikom Upravnog odbora Fonda Branislavom Mitrovićem razgovarao o nameri Fonda da pristupi izdavanju kartica za penzionere koje bi služile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao dokument za dokazivanje njihovog statusa.

Šabić navodi da će identifikacione kartice sadržati podatke za dokazivanje statusa penzionera - ime i prezime, naziv filijale i broj karte.

"Na ovaj način otklonila bi se bilo kakva potreba za izdavanjem nekakvih posebnih oblika personalizovanih dokumenata od strane lokalnih samouprava, koje u praksi dovode do nezakonite obrade podataka", naveo je Šabić.

Inicijativa bi, kako kaže, omogućila dokazivanje penzionerskog statusa u svim prilikama kada je to potrebno, a isključila obradu ličnih podataka na razne, kako kaže, rizične, neformalne načine, koji su, dodaje "u slučaju senior kartica praktikovani".

Takođe, kako navodi, za potrebe dokazivanja statusa penzionera ne bi se koristili ček od penzije ili rešenje o ostvarenom pravu, koji sadrže više podataka nego što je za svrhu dokazivanja samog statusa potrebno.

Poverenik je predstavnicima PIO fonda obećao stručnu pomoć službe Poverenika u realizaciji navedene inicijative.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠABIĆ PODRŽAO INICIJATIVU FONDA PIO: Identifikacione kartice za penzionere korisne

Izvor: Kurir, 09.Jan.2018, 08:24

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je inicijativa Fonda PIO o identifikacionim karticama za penzionere korisna jer će sadržati minimalan broj ličnih podataka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.